Bachbloesem therapie

Deze therapie is afkomstig van dr. Edward Bach (1886-1936), arts, patholoog en bacterioloog. Hij ontwikkelde 38 bloesemremedies die o.a. ingezet kunnen worden bij angsten, onzekerheid, onvoldoende belangstelling in het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid voor invloeden en ideeën, moedeloosheid en wanhoop of overbezorgdheid voor het welzijn van anderen. 

Fytotherapie

Dit is een therapie met gebruik van geneeskrachtige kruiden. De kruiden kunnen worden ingezet voor een acute klacht. Over het algemeen maak ik gebruik van meerdere kruiden om de sterke en minder sterke organen op de juiste manier te prikkelen. Op deze wijze wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd om zo het lichaam in balans te brengen. 

IRISCOPIE

Iriscopie

Een irisdiagnose is een manier om te kunnen diagnosticeren. De iris geeft ons inzicht in het functioneren van het lichaam.  

Daarnaast kan ik de constitutie, de sterke en zwakke eigenschappen vaststellen. 

Hierdoor kan ik de juiste diagnose stellen en mijn therapie op afstemmen.

Lichaamsgerichtwerk                                                                    

Lichaamsgerichte behandelingen bestaat uit het werken op alle reflexzones van het lichaam om de klacht te behandelen. Denk hierbij aan lichaamgericht werk op de organen van de buik-,  het gezicht, de rug en de voeten. Het inzetten van Schröfpen zet ik in als ondersteuning van de reflexzonetherapie. Het lichaam wordt op deze wijze gestimuleerd, versterkt en ondersteund om haar afvalstoffen te kunnen verwijderen. Naast de inzet van deze reflexzonetherapie, massages, kan ik gebruik maken van oorkaarsen. Daarnaast kan ik een advies geven in de vorm van het maken van wikkels, hydrotherapie, leempakkingen of leefwijze.  

Manuele Lymfedrainage is een onderdeel van mijn therapie. Manuele Lymfedrainage is het afvoeren van lymfevocht met de handen. Het zorgt voor meer weerstand, het heeft een pijnstillende en kalmerende werking, het activeert de stroming van je lichaamsvloeistoffen, het verwijdert slakken uit het bindweefsel, het verhelpt stuwingstoestanden en brengt het zenuwstelsel in een evenwichtige toestand. 

Het is toepasbaar bij o.a. onrustige benen,  zware benen, spataders, vocht vasthouden in de benen bij zwangerschap, oedeemvorming na een operatie, littenvorming na een operatie, ondersteuning bij ontslakken of een zuurbase dieet, verkoudheden, voorbereiding bij een ooglidcorrectie, hoofdpijnklachten en algehele malaise.  Tevens zijn verschillende oliën verkrijgbaar die ondersteuning geven.

Een ontspanningsmassage kan tevens los geboekt worden.

Voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel in de therapie. Datgene wat u eet en drinkt kan een duidelijke graadmeter zijn voor een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, mineralen, zouten of klachten die u laat zien. Daarnaast kan een volwaardige voeding veel betekenen in de weg naar een goede gezondheid. Ik maak dan ook een voedingsadvies op maat als onderdeel van het totale behandelplan of indien gewenst voor uw preventieve gezondheid.

Praktijk Natuurlijke Zorg

Odasingel 86 Sittard

E-mail info@natuurlijkezorg.com    www.natuurlijkezorg.com   Mobiel +31 (06) 21 55 22 82